Waarom je niet langer hoeft te betalen voor antivirus software

Het is (eindelijk) zo ver, de knip kan dicht en je hoeft niet meer te shoppen voor een losse antivirus-oplossing. Microsoft’s Windows Defender, een gratis dienst die standaard wordt meegeleverd met Windows 10, is nu zo goed dat je die niet meer hoeft te vervangen voor iets anders.

Veel pc-gebruikers zijn gewend aan het betalen voor antivirussoftware en wel om de volgende twee redenen: goede gratis alternatieven waren zeldzaam en de standaard bescherming van Windows door Microsoft was minimaal. Als we Microsoft’s software vergeleken met Norton, Kaspersky of een hoop andere antivirus-pakketten scoorde Microsofts oplossing zo laag dat deze vaak helemaal onderaan eindigde.

Maar tijden veranderen, Microsoft heeft de lage scores, adviezen en rants ter harte genomen en endpointbeveiliging serieus genomen. In 2019 presteerde Microsoft’s eigen Windows Defender Antivirus (die standaard wordt meegeleverd met Windows 10) beter dan betaalde antivirus-pakketten. Ondanks dat is het niet perfect. Er worden vaak false positives gemeld (legitieme apps die onterecht worden aangemerkt als malware) en op low-end computers kan de software de boel behoorlijk vertragen. Als dat je niet stoort, waarom zou je dan nog ongeveer 60 euro per jaar betalen?

We blijven uiteraard nog steeds virusscanners testen en er zijn, naast de twee eerder genoemde redenen, nog steeds scenario’s waarom je een los antivirus-pakket zou willen hebben, maar voor nu kijken we vooral hoe ver Windows Defender is gekomen en hoe goed deze software zich staande houdt tussen de andere grote jongens.

Lees verder op https://webwereld.nl/security/112470-waarom-je-niet-langer-hoeft-te-betalen-voor-antivirus-software?hash=d29decd6441cc6a4a5369a5d5188d40e&utm_source=ww-daily-newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=2019-09-30&utm_content=article1-button&lb_src=copernica&lb_eid=204343