Windows-update leidt tot problemen in Windows 7, en Outlook 2010 en 2013

Laptop at sea

Beveiligingsupdate KB3097877 van Windows leidt ertoe dat Outlook 2010 en 2013 crashen bij het scrollen door e-mails. Ook zijn er meldingen van gebruikers die niet meer konden inloggen op Windows 7-machines. Microsoft heeft de update inmiddels gepatcht.

De meldingen over het niet meer kunnen inloggen, zijn her en der terug te vinden, maar lijken minder vaak voor te komen dan de Outlook-problemen. Ook doen er verschillende verhalen de ronde over het Outlook-probleem. Sommige bronnen stellen dat het komt door het downloaden van externe plaatjes uit e-mails, andere hebben het over html in berichten en weer andere over scrollen door e-mails. De problemen kunnen zich voordoen bij Windows 7 of 8.1. De update is niet van toepassing voor Windows 10.

Om de inlogproblemen te verhelpen, moeten gebruikers eerst starten in de console in de herstelomgeving van Windows, waarna de KB3097877-update moet worden verwijderd. Machines die alleen problemen hebben met Outlook, zouden inmiddels een nieuwe versie van KB3097877 aangeboden hebben gekregen, waardoor de problemen met Outlook verholpen moeten zijn.

system recovery windows 7